Könyv
CEWE Magyarország Kft. – 1135 Budapest, Béke u. 21-29.
Nyitva tartás - H-P: 08.30-16.30
Telefon: +36-20-372-0011
halasi.istvan@cewe-nyomda.hu

Könyv

Méret:
4 méret (DIN, álló és fekvő, négyzetes méretek)
40 – 400 oldal
A/4 álló (210 × 297 mm)
A/4 fekvő (297 × 210 mm)
A/5 álló (148 × 210 mm)
A/5 fekvő (210 × 148 mm)
148 × 148 mm
210 × 210 mm

Papírtípus:
Műnyomó papír: 115g – 200g

Szín és kivitel:
Fekete-fehér
Színes (CMYK)
2 oldalas nyomtatás

Felületkezelés:
Fóliázás (csak teljes felületen)

Kötészeti lehetőségek:
Vágás
Keménytábla készítés
PUR ragasztókötés
Borító

Gyártás és szállítás:
Normál kiszállítással (1000 Ft + ÁFA/csomag)

 

Könyv nyomtatás online

CEWE Nyomda – könyvnyomtatás nagy tapasztalattal

könyv készítés cewe nyomda

1. A könyvek alkalmazási területei

Tapasztalt kiadók, első kötetes szerzők, a partnereiket, ügyfeleiket albummal, szakácskönyvvel meglepő cégek és márkák, vagy akár évkönyvet készítő klubok egyaránt megtalálhatók a CEWE Nyomda ügyfelei között. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy a könyv ma is érték, felhasználási területe pedig szinte végtelen. A legszebb megvalósításához a sokféle kivitelt lehetővé tévő technológia mellett a könyvnyomtatásban szerzett nagy rutinunk nyújt segítséget. Tekintse meg referenciáinkat és ossza meg velünk elképzeléseit, hogy aztán nyomdánkban a könyvkészítés gyorsan és hatékonyan mehessen végbe.

2. Széleskörű termékválaszték

Ahogy a könyvkészítés nagy odafigyelést kíván a szerzőtől, hiszen sok-sok oldalt kell megtöltenie érdekes és hasznos tartalommal, úgy precíz és összetett munkát igényel a nyomdától is: gondos könyvnyomtatást és pontos kötészeti munkát. Mindezt a CEWE Nyomda telephelyén, Budapesten, modern német digitális ofszet nyomdagépekkel és felkészült munkatársaival garantálja, így megrendelőink biztosan megvalósíthatják elgondolásaikat. Sőt, technológiánk lehetővé teszi, hogy a könyvkészítés gyorsan és költséghatékonyan mehessen végbe kis példányszámú, illetve perszonalizált kiadványok esetében is. Tetszőleges belív papír, emellett változatos kötés – ez az, amit garantálunk. A puha és kemény borítók fóliázhatók, valamint egyaránt rendelhetők a kiadványok fekvő, illetve álló A4, vagy annál kisebb bármilyen egyedi méretben. Ismerje meg kötészeti gépeinket és eljárásainkat.

könyv készítés cewe nyomda

3. Rendelési, szállítási lehetőségek

A könyvrendelés a CEWE Nyomdánál gyors és egyszerű, hiszen teljes mértékben lebonyolítható az interneten keresztül. Online űrlapunk kitöltése során csak ki kell választani a könyv kívánt paramétereit és rendszerünk azonnal kedvező árat kalkulál Önnek, amely után már indíthatja is a megrendelését.
Amennyiben egyedi elképzelése merül fel, vagy segítségre van szüksége, online árajánlatkérő felületünket is igénybe veheti.
További kérdéseivel keressen bizalommal bennünket.

A megrendelést követően, a nyomdai előkészítés és esetleges korrigálás után már nyomtatjuk is könyveit!
Elkészült könyveit átveheti budapesti nyomdánkban, vagy a GLS Futárszolgálat igénybevételével házhoz szállítjuk a kért címre. Figyelem: ha Ön 10 000 Ft feletti rendelést ad le a CEWE Nyomdánál, akkor kész nyomdai anyagait ingyenesen házhoz szállítjuk!
Könyvnyomtatását ellentételezheti előzetes banki átutalással, valamint lehetősége van a helyszínen készpénzzel, vagy a GLS futárszolgálatnál utánvéttel történő fizetésre is. Az átvételi, szállítási és fizetési módok részleteiről itt tájékozódhat.

4. Anyagleadási segédlet és nyomdai előkészítés

Nyomtatás előtt az előkészített fájlokat természetesen ellenőrizzük, ám anyagleadási segédletünk a könyvnyomtatás esetében is hasznos információkat tartalmaz. Emellett kérjük, hogy egyeztesse munkatársunkkal a pontos oldalszám megadása után a gerincvastagságot, valamint segítse munkánkat látványtervvel, makettal, forgatókönyvvel.
További hasznos tanácsok: Top 10 tanács nyomdai anyagleadáshoz
Igény esetén szakképzett, gyakorlott grafikusaink is rendelkezésre állnak a kötetek teljes megszerkesztést, illetve nyomdai előkészítését illetően. Ha szeretné ránk bízni a grafikai tervezést, kérjük, hogy azt a rendelés folyamán jelezze számunkra.

Egyéb információk

Tudtad, hogy Magyarországon van a világ legnagyobb könyve? Nézd meg videónkat: link

Könyvdizájn: részletekben az egész

A könyvek megjelenési formája igen változatos lehet, ami közös, az leginkább a kötés: az összefűzött vagy ragasztott nagyszámú papírlapok, melyek kemény táblaborítóval vagy puha fedéllel vannak ellátva. A méretük ugyanakkor nagyon sokféle, előfordulhat például, hogy egészen kis formátumú, sőt gyerekeknek készült kötetek esetében kis terjedelmű kiadványt is könyvnek nevezünk.
Egyébiránt tévedés azt hinni, hogy a designt csak a kiadvány borítója határozza meg, bár kétségtelen, hogy ez az a kreatív felület, amellyel az olvasó először szembesül. Emellett azonban a belső oldalak tervezése, a betűtípusok megválasztása és az apró díszítő, kiegészítő motívumok használata is sokat számít a kötet végső megítélésében, olvashatóságában! Napjainkban pedig egyre elterjedtebb a hagyományostól eltérő, kreatív, akár képregényszerű elemeket használó tördelése, amely új dimenziót ad a könyvtervezésnek.

A könyvnyomtatás története

A papír tömeggyártása előtt az emberiség bőröket, sziklafalakat, agyagtáblákat, később pergamenlapokat használt a története és számításai megörökítéséhez.
A XV. században az ötvösmesterből nyomdásszá avanzsált Gutenberg fektette le a könyvnyomtatás tömeggyártásának alapjait. Természetesen egy kiadvány elkészítése ekkor még hosszú időt vett igénybe, de a kézzel írt, rajzolt kódexekhez viszonyítva így is hihetetlenül gyors eljárásnak számított, amiből kinőtt aztán a ma ismert nyomtatási és gyártási folyamat, annak rendszere, felépítése.
A kinyomtatott íveket meghajtották ugyan, de nem vágták fel. Az így kapott oldalakat nagyon egyszerű kartonborítóba kötötték, többnyire csak a szerző nevét és a mű címét tüntették fel. A vásárló hazavitte a portékát és otthon egy papírvágó késsel felvágta magának, hogy el tudja olvasni. Ha tetszett neki az írás és szerette volna megtartani, elvitte kedvenc könyvkötő műhelyébe és ott olyan módon, olyan borítóval köttette be, amilyenre csak vágyott.
Magyarországon Mátyás király uralkodása alatt jelentek meg először nyomtatványok. Ebben az időben az ipar és kereskedelem fejlődése jelentős volt, amivel párhuzamosan együtt növekedett az olvasni tudó polgárok száma is. Több könyvre lett szükség, így ez katalizálta a sokszorosítás új módszerét, a nyomtatást.
A gyártás technikai fejlődésének eredményeként később a nyomdai és a kiadói tevékenység külön vált, napjainkra mindkettő jelentős üzletágnak tekinthető.

Kapcsolódó bejegyzések