Étlap
CEWE Magyarország Kft. – 1135 Budapest, Béke u. 21-29.
Nyitva tartás - H-P: 08.30-16.30
Telefon: +36-20-372-0011
halasi.istvan@cewe-nyomda.hu

Étlap

Méret:
A/4 álló (210 × 297 mm)
A/4 fekvő (297 × 210 mm)
A/5 álló (148 × 210 mm)
A/5 fekvő (210 × 148 mm)
LA/4 álló (99 × 210 mm)
LA/4 fekvő (210 x 99 mm)
LA/4 álló (100 × 210 mm)
LA/4 fekvő (210 x 100 mm)
LA/4 álló (105 × 210 mm)
LA/4 fekvő (210 x 105 mm)
105 × 297 mm álló
297 × 105 mm fekvő
100 × 100 mm
105 × 105 mm
120 × 120 mm
140 × 140 mm
148 × 148 mm
210 × 210 mm

Papírtípus:
Műnyomó papír: 115g -350g

Szín és kivitel:
Fekete-fehér
Színes (CMYK)
1 oldalas nyomtatás
2 oldalas nyomtatás

Felületkezelés:
UV-lakkozás (teljes felületen)
Fóliázás (csak teljes felületen)

Kötészeti lehetőségek:
Hajtogatás
Biegelés
Spirálozás fém ikerspirállal (ezüst)
Borító
Irkatűzés

Szállítás:
Normál kiszállítással (1000 Ft + ÁFA/csomag)

Étlap nyomtatás online

CEWE Nyomda – terítéken az étlap

étlap nyomtatás cewe nyomda

1. Az étlap alkalmazási területei

Számtalan étlapfajtával találkozhatunk az éttermekben, amelyek sokszínűsége visszatükrözi a vendáglátó helyek sokféleségét. Az étlap az elérhető menük és áraik – egyébként hatóságilag kötelező – bemutatásán túl ugyanis márkaépítő szereppel is bír, kivitele, stílusa, tartóssága és természetesen tartalma fémjelzi a hely minőségét. Ne felejtsük el, hogy az étlap az a marketing eszköz, amely minden egyes vendég kezébe bekerül! Bármilyen étlapot is képzel el üzletének, a CEWE Nyomda budapesti üzemében arra törekszünk, hogy gyorsan és magas minőségben valósítsuk meg elképzeléseit.

2. Széleskörű termékválaszték

Német, Indigo típusú digitális ofszet nyomdagépek segítségével gyártjuk az étlapokat, mely technológia lehetővé teszi, hogy költséghatékonyan készítsünk el kis példányszámban is reklámanyagokat. Az étlapok számos formátumát tudjuk prezentálni megrendelőinknek: több mint 10 féle méretet, igény szerinti oldalszámot, fekete-fehér vagy színes nyomtatást és a kötészeti lehetőségek széles skáláját. Akár irkatűzött, akár leporellóként hajtott vagy spirálkötéssel fűzött kivitelt választ, a pontos, alapos munkát profi kötészeti eszközeink és gyakorlott munkatársaink biztosítják. A teljes felületi UV-lakkozás, illetve fóliázás tehetik még színvonalasabbá az étlapokat, amelyek egyúttal a tartósságot és az ujjlenyomatoktól való védelmet is szolgálják.

étlap nyomtatás cewe nyomda

3. Rendelési, szállítási lehetőségek

A étlaprendelés a CEWE Nyomdánál gyors és egyszerű, hiszen teljes mértékben lebonyolítható az interneten keresztül. Online űrlapunk kitöltése során csak ki kell választani a étlap kívánt paramétereit és rendszerünk azonnal kedvező árat kalkulál Önnek, amely után már indíthatja is a megrendelését.
Amennyiben egyedi elképzelése merül fel, vagy segítségre van szüksége, online árajánlatkérő felületünket is igénybe veheti.
További kérdéseivel keressen bizalommal bennünket.

A megrendelést követően, a nyomdai előkészítés és esetleges korrigálás után már nyomtatjuk is étlapjait!

Elkészült étlapjait átveheti budapesti nyomdánkban, vagy a GLS Futárszolgálat igénybevételével házhoz szállítjuk a kért címre. Figyelem: ha Ön 10 000 Ft feletti rendelést ad le a CEWE Nyomdánál, akkor kész nyomdai anyagait ingyenesen házhoz szállítjuk!

Étlapnyomtatását ellentételezheti előzetes banki átutalással, valamint lehetősége van a helyszínen készpénzzel, vagy a GLS futárszolgálatnál utánvéttel történő fizetésre is. Az átvételi, szállítási és fizetési módok részleteiről itt tájékozódhat.

4. Anyagleadási segédlet és nyomdai előkészítés

Az Ön által előkészített fájlokat természetesen ellenőrizzük nyomtatás előtt, ám anyagleadási segédletünk a étlapok esetében is segítő kezet nyújt, valamint kollégáink is szívesen adnak információt a megrendelendő termék ismeretében a pontos paraméterekről.
További hasznos tanácsokat itt talál nyomdászainktól: Top 10 tanács nyomdai anyagleadáshoz
Igény esetén szakképzett, gyakorlott grafikusaink is szíves rendelkezésére állnak az étlapok megszerkesztést, illetve nyomdai előkészítését illetően. Ha szeretné ránk bízni a grafikai tervezést, kérjük, hogy azt a rendelés folyamán jelezze számunkra.

Egyéb információk

Az étlapok alkalmazása Európában csak a szállodák, fogadók és éttermek gyors elterjedésének korában, a XVIII. század végén vált megszokottá. Az éttermek előtt elhelyezett krétatáblán már korábban is szokásos volt a menük és áruk feltüntetése, de a legenda szerint erről egy úgynevezett konyhacédulán először Josef Merina, a bécsi Piros Alma tulajdonosa tájékoztatta a vendégeit 1784-ben. Más források a gasztronómia központjába, Franciaországba teszik az első étlapok megjelenését, hiszen ezekben az években ott is megjelentek az írásos menüsorok.
Hazánkban 1787-ben lépett életbe egy rendelet, mely bizonyos helyeken kötelezővé tette a fali ártáblák használatát és az árak kifüggesztését, amelytől valószínűleg egyenes út vezetett a nyomtatott étlapokig, ám erről nagyon sok történelmi emlék nem maradt fent. Később az 1800-as évek első felében Gundel Károly gyűjtötte a korabeli étlapokat és menükártyákat, de második világháború idején sajnos a gyűjtemény elpusztult, levéltárakban, múzeumokban maradt csak fent egy-egy régi darab: ezek egylaposak, melyek az ételeket és italokat egyaránt tartalmazzák.
A századforduló idején jöttek divatba a díszes kivitelű, többlapos nyomtatványok, ismert festők és grafikusok munkájával, és ebben az időben kezdett különválni a borlap is az étlaptól. A kor érdekessége, hogy iparosok, szakmai szállítók hirdetései is színesítették az oldalakat, amelyet vélhetően a még akkor magas nyomdai költségek megosztása indokolt. A későbbiekben a nyomdatechnika szélesebb körű, tömeges elérhetősége természetesen az étlapok elterjedésének és letisztulásának is kedvezett.

Kapcsolódó bejegyzések