Névjegykártya készítés: szabványosan, sablonosan, mégsem unalmasan!
CEWE Magyarország Kft. – 1135 Budapest, Béke u. 21-29.
Nyitva tartás - H-P: 08.30-16.30
Telefon: +36-20-372-0011
halasi.istvan@cewe-nyomda.hu

Névjegykártya készítés: szabványosan, sablonosan, mégsem unalmasan!

Névjegykártyánk készítése során fontos alkalmazkodni néhány szabályhoz. A következő bejegyzésben bővebben olvashat arról, hogy milyen szempontok szerint érdemes megszerkesztenie névjegykártyáját.

Egyes nyomdai anyagoknak – és ilyenek a névjegykártyák is – nemzetközi egyezményes méretük van. Ezt a készítés során érdemes figyelembe venni, hiszen ezekhez a sztenderdekhez igazítják a névjegykártya tokokat, tartókat, lapozókat is.

Azokat, amelyekben mi tároljuk, és amelyekben az ügyfeleink elteszik a névjegyünket. Érdemes tehát a névjegykártya méret esetében az európai 90×50 mm-es vagy 85×55 mm-es szabványokhoz alkalmazkodni.

Ha azonban el akarunk ettől térni, és egyedi formában gondolkodunk, akkor is lehetőleg ezeket tekintsük a befoglaló méretnek.

Az interneten számtalan ingyenes névjegykártya sablon áll a megrendelők és a tervezők rendelkezésére. Érdemes végigböngészni az ezerféle változatot, hiszen ezek jelentősen megkönnyítik a névjegykártya készítést, amennyiben nincs konkrét elképzelésünk, vagy olyan kötött grafikai megjelenése a cégnek, amelyhez ragaszkodni kell.

A mintaanyagok teljesen kidolgozott, színekben, betűtípusokban, elrendezésben komplex látványt nyújtanak. Természetesen szerkeszthetők: a logót, esetlegesen a színeket a vállalat arculata szerint ki lehet cserélni rajtuk.Ám legyünk óvatosak! Ha egy ilyen egységes vizuális rendszert elkezdünk darabokra szedni, minden elemet picit módosítani, vagy több névjegy sablont vegyíteni, a végeredmény könnyen borzalmassá válhat. Ilyen esetben inkább tegyük félre a mintákat, indítsunk tiszta lappal, és beszéljük meg az elképzeléseinket egy grafikussal.

 • A kevesebb több! – Ne zsúfoljuk agyon névjegykártyánkat információval. Ha túl sok az adat, a logó, vagy 2 nyelven szeretnénk kommunikálni, inkább használjuk ki a kártya mindkét oldalát.
 • Mi szerepeljen rajta?
  • név + titulus
  • cégnév
  • logó
  • elérhetőségek (telefonszám, email, cím, webcím)
  • szlogen
 • Figyeljünk az elhelyezésre! – A névjegy struktúrája egyszerű. A lényeges elemek (név, tevékenység, logó) nagyobb méretben szerepelnek, illetve grafikailag is kiemelhetők, például vastagabb feliratozással, alnyomattal, vagy színekkel. A kevésbé fontos információ lehet apróbb, de vigyázat, a 6-7 pontos méretnél kisebb betű szinte olvashatatlan (betűtípustól függően).
 • Óvatosan a színekkel, mintákkal! – a sötét/fekete, vagy erősen mintás névjegy háttér fehér szöveggel rosszabb olvashatóságot eredményez, mint világos alapon a fekete felirat. Ilyenkor mindig használjunk nagyobb betűméretet.
 • Mielőtt leadnánk a nyomdába, mindenképpen ellenőrizzük le a névjegykártya méretét, nyomtassuk ki, vagy kérjünk róla próbanyomatot.

Bármely szakaszban is kér segítséget, a CEWE Nyomdai munkatársai és grafikusai állnak rendelkezésére, legyen szó akár teljes tervezésről, akár a kiválasztott sablon cégre szabásáról és a névmutációk elkészítéséről.A nyomdakész anyag leadásához pedig

útmutatónk nyújt segítő kezet.

 

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.