30 év a minőség jegyében – jubileumi könyv az ötlettől a megvalósításig
CEWE Magyarország Kft. – 1135 Budapest, Béke u. 21-29.
Nyitva tartás - H-P: 08.30-16.30
Telefon: +36-20-372-0011
halasi.istvan@cewe-nyomda.hu

30 év a minőség jegyében – jubileumi könyv az ötlettől a megvalósításig

Nyomdai esettanulmány
Megrendelés: 
Termék: Könyv
Méret: 21 x 21 cm
Terjedelem: 128+4 oldal
Alapanyag (belív): 200g fényes műnyomó
Alapanyag (borító): 150g fényes műnyomó
Kötészet: Vágás, Fényes fóliázás borítón, Ragasztókötés
Darabszám: 500 db

Az alapítása óta töretlenül sikeresen működő Tutti Magyarország Kft. márciusban kereste fel nyomdánkat, hogy megbízza az 500 db jubileumi könyv gyártásával.

Ahhoz, hogy részletesebben ismertetni tudjuk a könyv elkészülését a tervezéstől a kivitelezésig, ismerkedjünk meg az általános könyv gyártási folyamat különböző lépéseivel. Egy nyomdai megrendelés gyártási folyamatának lényegi része alapjaiban megegyezik – jelen esetben így festett:

  • 1. Szerkesztés: egy nyomdai anyag megszerkesztése mindig kihívás. A megrendelés esetében az anyag teljes megtervezését nyomdánkra bízták. A megrendelő számtalan, a cég működésének elmúlt 30 évét megörökítő képi anyagát biztosította.
  • 2. Nyomdakész anyag jóváhagyása: miután a munkánk és a megrendelő elképzelése találkozott, helyére kerültek az 1986-tól egészen 2015-ig készített fotók és a hozzá tartozó szövegek is mind a 128 + 4 oldalon. A kívánt eredmény eléréséhez a szerkesztés folyamatos kommunikációt igényel, melyhez kiváló partnerre találtunk a Tutti munkatársai személyében.

  • 3. Nyomtatás: a nyomdakész anyag elkészítését követően elindult a gyártási folyamat, melynek meghatározó részét maga a belívek nyomtatása teszi ki. A géppark folyamatos fejlesztésének egyik eredménye a HP Indigo 7500 nyomdagép, mely jelentősen leredukálta a belívek nyomtatási idejét.
  • 4. Kötészet: a kötészeti folyamatokat pontonként gyűjtöttük össze. Kötészeti eljárásainkról bővebben weboldalunkon tájékozódhat.Vágás és összehordás: a kinyomtatott belíveket méretre vágjuk – vágójel és kifutó alkalmazásával hajszálpontos méretet érhetünk el. A megvágott belíveket pedig sorba rendezzük.Keménytábla készítés: a borítóhoz szükséges ívet szintén kinyomtatjuk és már méretre vágott táblakartonra kasírozzuk.Pur ragasztókötés: az ívek összekapcsolásához a legmodernebb technológiát alkalmazzuk. Ennek eredménye egy elegáns, vékony könyvgerinc, melynek minősége még évek múltán is kifogástalan.Ezeket a részfeladatokat ugyancsak gyorsan sikerült véghezvinni, mivel a gyártásban dolgozó kollégáink gépeket meghazudtoló gyorsasággal és hatékonysággal dolgoznak. 

Összességében tehát ez egy rendkívül sikeres megrendelés volt. Minden gördülékenyen ment és a megrendelő is elégedett volt. Ezt mi sem jelzi jobban, minthogy az 500 darab könyvön felül még további 200 darab könyvet rendeltek tőlünk.

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.